Bilecik Haber
HV
28 MART Perşembe 18:28

Yunan medyasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı öven Edi Rama'ya sansür

Kathimerini Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile gerçekleştirdiği röportajda Rama'nın Erdoğan ile ilgili sözlerine sansür uyguladı. Yunan gazetesinin röportajın Türkiye ve Erdoğan ile büyük bir kısmını kestiği ortaya çıktı.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 29-08-2023 11:28
Yunan medyasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı öven Edi Rama'ya sansür

Yunan medyasına röportaj veren Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Arnavutluk'un Türkiye ve Yunanistan'la ilişkileri başta olmak üzere çeşitli konulara değindi. Ancak Kathimerini'nin röportajda Rama'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili cümlelerini yayınlamadığı ortaya çıktı. Rama daha sonra bu kısımları kendi sosyal medya hesaplarından paylaştı.

 

 

Yunan Eidiseis haber sitesinde Rama'nın röportajına atıf yapılarak Kathemerini'nin konuşmanın tamamının vermediği duyuruldu. Haberde "Şaşırtıcı bir şekilde, röportajın özel bir kısmı gazetenin baskısında yer almazken, Arnavutluk Başbakanı'nın resmi sayfasında yayınlandı." ifadeleri kullanıldı.

Videoda görülen ve duyulan Kathimerini gazetecisi Edi Rama'ya, "Rama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın stratejik dostluğunu tercih ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ile Arnavutluk arasında bir anlaşma istemediğini, çünkü böyle bir anlaşma olduğunu söyleyen sesler var" diye soruyor. Yunanistan ile Türkiye arasında Ege'de gelecekte yapılacak bir anlaşma için model olarak kullanılabilir. Bu da başka bir komplo hikayesi mi?' sorusunu sordu.

Arnavutluk Başbakanı ise bu soruya "bu bir komplo teorisidir" yanıtını verdi.

Rama'nın Yunan medyasından kesilen diğer açıklamaları şu şekilde:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'la stratejik ortaklık anlaşmamız var ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da (Yunanistan Başbakanı) Kiryakos Miçotakis arasında, Yunanistan ve Türkiye arasında bir seçim yapmamız gerektiğini düşünmüyorum. Biz her ikisini de seviyoruz. Sizin birbirinizi çok sevmemeniz, bizim açımızdan ikinizi de sevmemiz için sorun olmamalı."

Arnavutluk ile Yunanistan arasındaki deniz yetki alanları konusuna da değinen Rama, "Cumhurbaşkanı Erdoğan asla, hiçbir zaman bu konu hakkında neler olup bittiğini sormadı. Asla. Hiçbir zaman. Mücadelelerini sürdürmek için onun (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın) Arnavutluk'a ihtiyacı yoktur." görüşünü paylaştı.

"ERDOĞAN KIBRIS KONUSUNDA ANLAŞMAYA CESARETİ OLAN BİR KİŞİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunan karşıtı olmadığını vurgulayan Rama, "Şunu çok iyi bildiğinize inanıyorum: Cumhurbaşkanı Erdoğan, henüz başbakanken bile Kıbrıs konusunda masaya bir anlaşma atmaya cesareti olan bir kişidir. Hatırlarsınız, Ankara'daki kariyeri açısından oldukça tehlikeli bir şeydi ve o bunu yaptı." ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN YUNANİSTAN'IN HİÇBİR KRİZİNDEN İSTİFADE ETMEDİ"

Rama ayrıca şunları kaydetti:

"Yunanistan'ın karşılaştığı ağır kriz sırasında (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın) bu durumdan istifade edip olayı daha da ağırlaştırdığını görmedim çünkü Yunanistan'ı yerle bir etmek isteseydi ya da Yunanistan'ı yerle bir etmeye niyetli olsaydı o, durumdan istifade ederek, mültecileri kullanarak krizi daha da acı bir şeye dönüştürebilirdi ama bunu yapmadı. ​​​​​Gerçekten de ben, onda (Cumhurbaşkanı Erdoğan) hiçbir zaman Yunanistan'a ve Yunan halkına karşı kötü duygular besleyen bir şahsiyet görmedim."

AdminAdmin

YORUMLAR